У ці хвилини! Медведчук розлючений, його потужно знищили – дрібний гвинтик! Порошенко в шоці: він тут ні до чого

Нещодавно мережу сколихнула публікація плівок із записом розмови нардепа від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука та російського політика Владислава Суркова. Ці аудіозаписи слід сприймати як черговий доказ, що Медведчуку відведенна важлива роль в імперській моделі Росії.

Таку думку у своєму блозі “Чесна політика” озвучив журналіст Сергій Лещенко. Оцінюючи плівки, він акцентує увагу на тоні розмови. Так, Медведчук у доповіді Суркову звучить максимально підзвітно, а у відповідь звучать прямі вказівки.

“Сама тональність розмови показує, що попри максимально роздутий імідж Віктора Медведчука як найближчого соратника Володимира Путіна, насправді він є дрібним гвинтиком в імперській моделі російської влади”, – сказав Лещенко.

Журналіст також твердить, що цей аудіозапис повністю спростовує 3 популярних політичних міфи:

  1.  Питання про імпорт електроенергії з Росії та її подальший транзит в окупований Крим відбувалися під прямим контролем Порошенка.
  2. За словами Медведчука, отримання ними ролі посередника в процесі обміну полоненими було ініційовано саме Порошенком.
  3. Росія за кожної нагоди та на кожному міжнародному майданчику гучно кричить про те, що не має жодного стосунку до діяльності так званих Л/ДНР. Водночас, запис фіксує як сам Сурков відкрито назвав учасників цих терористичних організацій своїми підопічними.

Нагадаємо, що розмову оприлюднили журналісти Цензор.НЕТ. Підозрюють, що діалог – між Віктором Медведчуком та Владиславом Сурковим, адже голоси дуже схожі на їхні.

Найімовірніше, розмова відбувалась у 2014 році. Теми, які звучать на записах, такі: постачання електроенергії до Криму, роль Медведчука в обміні полоненими.

Сам Медведчук вже прокоментував плівки і запевнив, що вони фейкові. Водночас не заперечив, що розмова з Сурковим таки була.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.