У Генштабі допускають повномасштабне вторгнення РФ до України

Генштаб констатує високу вірогідність вторгнення
Залишається високою вірогідність повномасштабного вторгнення Збройних Сил Російської Федерації до України. Про це повідомив перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковник Геннадій Воробйов, повідомляється на сторінці Генштабу у Facebook, передає Корупція.Інфо.

"Іноді, для збереження життя і здоров'я українських військових та місцевих мешканців, ми вимушені вести вогонь у відповідь, але навіть у такий ситуації, ми ніколи не ведемо вогонь по населеним пунктам бо там можуть знаходитися цивільні українці. На даний час ми повністю контролюємо ситуацію, а угрупування військ в районі проведення АТО дозволяє адекватно реагувати на зміни у обстановці. Також, виходячи з наявної у нас інформації, залишається високою вірогідність повномасштабного вторгнення Збройних Сил Російської Федерації",- підкреслив він.  

Повідомляється, що у Генеральному штабі Збройних Сил України відбулась зустріч Першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковника Геннадія Воробйова та Командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Дроздова з Командувачем Військово-Повітряних Сил Збройних Сил США в Європі генералом Френком Горенцом.

Під час зустрічі Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковник Геннадій Воробйов розповів про ситуацію на сході країни та особливості проведення АТО. Зокрема про відсутність прогресу у виконанні Мінських домовленостей протилежною стороною конфлікту та їх постійне порушення з боку російських терористів.