У Києві заарештували голову наглядової ради банку за розкрадання коштів вкладників

Голосіївський районний суд Києва заарештував очільника наглядової ради визнаного неплатоспроможним "Терра Банку" Сергія Клименка на строк до 60 днів.

Про це повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, передає Корупція Інфо з посиланням на сайт ТСН.

Як стало відомо, в ухвалі суду також йдеться про вручення члену наглядової ради цього банку Юлії Облєцовій підозри про вчинення кримінального злочину.

"Ці громадяни підозрюються у розкраданні коштів вкладників (ст. 191 ч.5 ККУ), в рамках розслідування справи про доведення банку до банкрутства. Мова йде про привласнення і розтрату майна в особливо великих  розмірах (більше 1 млрд грн) шляхом зловживання службовим становищем", – йдеться у повідомленні ФГВФО.

Зокрема, було встановлено, що Сергій Клименко, використовуючи службове становище, забезпечив у січні-лютому 2014 році виведення значних коштів, залучених банком від фізосіб, на низку підставних фірм у вигляді незабезпечених кредитів.

"Зазначені операції мали всі ознаки шахрайських дій, бо ці фірми не мали необхідного забезпечення за кредитними договорами та не проводили за ними господарську діяльність", – додали у Фонді.

Окремо наголошується, що суд визначив розмір застави для Сергія Клименка у 15 млн гривень.

Нагадаємо, раніше ГПУ оголосила в розшук екс-главу Нацбанку Соркіна. Його підозрюють у змові із Курченком і розкраданні 800 млн гривень.