У Лаврова звинуватили Порошенка в “гібридному присвоєнні історії”

Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov reacts during a meeting with his German counterpart Frank-Walter Steinmeier (not pictured) in Moscow November 18, 2014. Steinmeier said he would assess the chances of making progress to end the crisis in Ukraine during talks in Moscow on Tuesday but Russia said it saw no chance of a breakthrough. REUTERS/Sergei Karpukhin (RUSSIA - Tags: POLITICS)

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова переадресувала українському президенту Петру Порошенку його ж звинувачення у "гібридному присвоєнні історії". 

Так вона відреагувала у Facebook на слова Порошенка про те, що відкриття пам'ятника князю Володимиру в Москві є спробою "гібридного присвоєння історії" з боку Росії, передає Корупція.Інфо

"Гібридне присвоєння історії – це усюди останні два роки кричати, що Україна стоїть біля витоків створення ООН і з першого дня своєї роботи в 1945 році, будучи ще у складі СРСР, українська делегація брала найактивнішу участь у формуванні Організації, а паралельно з цим у 2014 році зносити в Києві пам'ятник Дмитру Мануїльському – першому представнику України в ООН", – заявила Захарова.

"І це лише один із тисяч прикладів "гібридної свідомості", – додала представник Міністерства закордонних справ РФ.

Пам'ятник хрестителю Київської Русі князю Володимиру (978-1015 рр) біля стін Кремля в Москві відкрили 4 листопада, коли в Росії святкують День народної єдності.

Офіційний Twitter України за кілька годин по тому "чемно нагадав" Росії, що князь Володимир приніс православне християнство в Київську Русь – і пам'ятник йому стоїть на київських пагорбах.