Українські військові експерти оголосили можливі дати початку наступу РФ

Росія далі буде підвищувати рівень загрози активізації або ескалації напруженості довкола України. Військові експерти припустили, що Путін може дати команду "фас" 24 серпня в День Незалежності України і 18 вересня – єдиний день голосування в Росії.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає Корупція.інфо

"Перш за все всі дії, які зараз проводяться в Криму і щодо посилення антитерористичних заходів, спрямовані на те, щоб приховати: перше – це нарощування угруповання військ, які здійснюються на кримському півострові. Друге – переміщення військ поблизу наших кордонів. Третє – будь-які переміщення військ, які будуть здійснюватися в рамках як підготовки до навчань "Кавказ-2016", так і для посилення угруповання військ, тобто перекидання з території Росії", – сказав він.

Скібіцький наголосив, що Росія далі буде підвищувати напруженість.

"Не виключається, що будуть проведені й інші заходи Збройними силами Росії, які будуть підвищувати рівень загрози активізації або ескалації напруженості довкола нашої держави", – зауважив він. 

Також, в ЦДАКР допускають, що навчання "Кавказ – 2016" може перетворитися в військову операцію, спрямовану проти України.

Крім цього, на серпень – вересень перепадає три основні чинники, якими країна-агресор може скористатися: просунута стадія виборів в США і майбутні вибори в РФ, особисті проблеми у Європи.

Експерти пояснили, що Росія може скористатися виборами в США, тому що уряд буде зайнятий і не буде можливості відволікатися на проблеми в Україні. А на вибори в Росії потрібно мобілізувати електорат.

У зв'язку з тим, що, на думку ЦДАКР, для Путіна відкрилося "вікно можливостей", було прийнято рішення з 20 серпня по 20 вересня привести армію України в повну бойову готовність, можливо, ввести воєнний стан і звернутися до країн Заходу з проханням про збільшення тиску на РФ.

Однак після таких заяв українських військових експертів, Путін неоднозначно заявив: "Мимо цього проходити не будемо".

Також, глава Російської Федерації зазначив, що зустріч "нормандської четвірки", яка повинна відбутися на саміті "Великої двадцятки" в Китаї, не має сенсу.