“Умови гранично чіткі”: Порошенко висловився про зустріч “Великої сімки”

Президент України Петро Порошенко висловив подяку лідерам “Великої сімки” та ЄС за “потужний сигнал підтримки України”, передає Корупція.Інфо

Про це написав Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

За лідера України, саміт G7 в Шарлевуа і його контакти з керівництвом Сімки напередодні цієї зустрічі підтверджують, що Україна знаходиться серед ключових пріоритетів Вільного світу.

“Вітаю чіткий консолідований меседж наших партнерів про те, що Кремлю слід позбутися ілюзій і сумлінно виконувати свої зобов’язання. Умови гранично чіткі: спочатку повагу до міжнародного права, припинення агресії на Донбасі і повернення Криму Україні. В іншому випадку ціна для Москви за її агресію проти України і втручання у внутрішні справи інших держав і продовжить рости!”, – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, в спільному комюніке, опублікованому за підсумки саміту G7 в Канаді лідери країн «Великої сімки» заявили про підтримку суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Світ заявив про засудження незаконної анексії Криму і підтримав суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Популярне: Нововведення від Нацбанку: українці більше не зможуть вільно користуватися зарплатними картками

«Ми нагадуємо, що продовження санкцій чітко пов’язано з тим, що Росія не продемонструвала повне виконання своїх зобов’язань в Мінських домовленостях і повагу суверенітету України, і ми повністю підтримуємо зусилля в рамках «нормандського формату» і ОБСЄ для вирішення конфлікту в Східній Україні.