В Одесі активістку “антимайдану” посадили на три роки

Приморський районний суд Одеси засудив до трьох років позбавлення волі активістку одеського «антимайдану» Ангеліну Борткову, яка допомагала зловмисникам із так званої «бригади оперативного реагування», передає Корупція.Інфо.

24-річну дівчину затримали 10 вересня 2014 року. Відтоді вона перебуває у СІЗО. Кожен день попереднього ув'язнення за «законом Савченко» їй зарахували за два дні колонії. Таким чином, Ангеліна вже відсиділа свій термін і незабаром вийде на свободу – щойно вирок вступить в законну силу.

Одеситка брала участь у двох акціях: 18 квітня 2014 року «антимайданівці» намагалися підпалити офіс «Батьківщини» в житловому будинку на вулиці Добровольського, 80, а 21 квітня – супермаркет «Сільпо» на вулиці Довженка. Вона здійснювала відеозйомку цих нападів. Записи потім розміщувалися в соцмережах.

Свою вину Борткова визнала повністю.

Зазначимо, що учасників нападів СБУ затримала 25 квітня 2014 року, однак згодом їх передали бойовикам «ДНР» в обмін на полонених українських військовослужбовців. Зокрема, лідер так званої «бригади оперативного реагування» Павло Бригадир зараз воює на боці терористів на Донбасі.