В Росії проти Парасюка відкрито кримінальне провадження! Реакція нардепа шокувала всю Україну! Такого ще не бачив НІХТО

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно народного депутата України Володимира Парасюка. Про це повідомляє прес-служба російського відомства, – передає Корупція Інфо

Популярне: “Не так, як гадалося” : Найбільший жаль Порошенка! Гройсман міряє свій президентський рейтинг?

У Росії нардепа звинувачують у нападі на її генеральне консульство у Львові в 2016 році і наругу над прапором.

"Під час розслідування кримінальної справи крім причетності до вищевказаних злочинів, слідством отримані достатні докази, що свідчать про те, що Парасюк 9 березня 2016 року також схиляв присутніх біля Генерального консульства людей до скоєння нападу на російське диппредставництво. 

У зв'язку з цим щодо Парасюка порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (залучення осіб до скоєння нападу на установи, які користуються міжнародним захистом).", – заявили в слідчому комітеті.

Слідком Росії не повідомив народного депутата Володимира Парасюка про відкриття проти нього кримінальної справи у звинувачення в нападі на генконсульство РФ у 2016 році і наругою над прапором. Про це парламентар розповів в інтерв’ю «Главкому». 

«Мене особисто не повідомили про відкриття цієї справи – вранці дізнався з новин. Вони можуть відкривати там що хочуть, я і так нев’їздний в Росію, я туди і не збираюсь», – зазначив він. Парасюк уточнив – це не перша справа, відкрита проти нього російськими правоохоронцями. «Вони з 2014 року відкривали кримінальні справи проти мене, проти хлопців з «Дніпра-1». 

Точно знаю, що порушували за мою участь у добровольчому батальйоні, на якій вона стадії, хто її відкрив – я не знаю. 

Наші списки хтось злив, і проти всіх відкрили справи. Кажуть, є ще одна справа – коли російські війська окупували Крим, ми туди їздили – вони вважають, що це незаконне порушення кордонів чужої країни», – сказав він. Читайте також Лист щодо позбавлення Парасюка недоторканності підписали вже понад 2 тисячі поліцейських – Аброськін Нардеп також додав, що крім РФ йому заборонено також в’їзд до Білорусі.

 «Вони співпрацюють з ФСБ, у них спільна база, і вони виконують вимоги РФ. В Білорусь я теж не збираюсь», – розповів він. Коментуючи події, які відбувались біля Генконсульства Росії, Парасюк зазначив: «Те, що сталося у Львові, – це був не напад, це був протест проти того, що українці сидять незаконно в російських тюрмах. 

Я вважаю неприпустимим, що прапор країни, яка прийшла до нас із війною, майорів у патріотичній столиці України, Львові». «Росія – це країна, яку розумом, здоровим глуздом не зрозуміти. Чому саме зараз вони відкрили чергову справу – я не знаю, думаю, це елемент пропаганди. Я не переймаюся тим. Прочитав і забув.
 
Мені не важливо, що вони там про мене думають. Вони це роблять не для того, щоб добитися справедливості, переслідують суто пропагандистську мету», – резюмував Парасюк. Нагадаємо, що народний депутат Володимир Парасюк під час проведення акції на підтримку Надії Савченко в 2016 році зірвав прапор Росії з будівлі Генерального консульства у Львові.