В США за загадкових обставин помер один зі співавторів “мирного плану” по поверненню Криму

У США за нез’ясованих обставин помер один зі співавторів "мирного плану"   повернення анексованого півострова Крим 69-річний бізнесмен українського походження Алекс Оронов, передає Корупція.Інфо

Популярне: Нардеп Олександр Грановський зробив скандальну заяву у справі Насірова, такого ніхто не очікував

Він був посередником між російськими політиками та Доналдом Трампом і через президентського адвоката Майкла Коена допомагав їм налагоджувати зв’язки.

Оронов брав участь у розробці плану щодо повернення Криму, в якому також "засвітилися" народний депутат Андрій Артеменко, адвокат Трампа Коен та давній діловий партнер глави Білого дому Фелікс Сатер. Саме ця зустріч стала згодом одним із чинників звільнення Майкла Флінна з посади радника нацбезпеки.

Подробиці цієї зустрічі в підсумку вплинули на відставку радника Трампа з безпеки Майкла Флінна.

Що стало причиною смерті, невідомо. Артеменко вважає, що Оронов не витримав тиску з боку засобів масової інформації. 

План повернення Криму включав у себе ідею референдуму про передачу півострова в оренду Росії на 50-100 років та виведення російських військ з території Росії.

Коли авторитетне американське видання  The New York Times, після того, як був представлений план зняття санкцій з Росї, за тиждень до відставки Флінна, розгорівся міжнародний скандал.

Артеменко був виключений з фракції "Радикальної партії", а ГПУ відкрила проти нього кримінальне провадження за підозрою  у державній зраді.