Вбивця! Кучма влупив – в очі Зеленському: сталось немислиме. Відвести удар – наслідки будуть страшні!

Леонід Кучма висловився про те, чи можна назвати Володимира Путіна вбивцею. Раніше на це питання ствердно відповів американський президент Джо Байден, про це він заявив

 

Називати когось так можна лише в обличчя, вважає другий український президент. Мовляв, якщо розкидатися гучними словами, це робить їх менш цінними.

Він зауважив, що Байден запросив очільника Кремля на зустріч майже одразу після того, як назвав його вбивцею. При цьому, розмовляв з ним привітно й тиснув руки.

Ще у березні в одному з інтерв’ю на американському телебаченні Байдена запитали, чи вважає він російського президента вбивцею. Той відповів ствердно.

Це спровокувало своєрідний флешмоб серед політиків із різних країн. Американського главу держави підтримав, зокрема, литовський президент Гітанас Наусєда.

На цю тему також висловлювалися, наприклад, глава українського уряду Денис Шмигаль й “слуга народу” Жан Беленюк, а також колишній очільник МВС Арсен Аваков.

Чому не варто питати про це Зеленського

Натомість в українського президента такої можливості не буде. Саме тому Леонід Кучма радить взагалі не ставити це питання Володимиру Зеленському чи будь-кому з його оточення.

“Не провокуйте тих, кому ще доведеться вести перемовини з Путіним. А вести їх таки доведеться. І ціна ефектної образи буде реальною”,– застеріг політик.

Й попередив, що заплатить цю ціну зовсім не той, хто зробив гучну заяву. А хтось з українських захисників, який потрапить під обстріл на фронті ого ж дня. Мовляв, на передовій вже давно говорять, що “у Москві образилися – на Донбасі стріляють”.

Також Леонід Кучма назвав два важливі моменти, які він недооцінив за часів перебування на посаді глави держави.

“Якщо брати не конкретні вчинки та рішення, а більш загальний, стратегічний план, то були дві важливі речі, які я недооцінив. Перша – це нашпигованість нашого політикуму залишками московської агентури – і прямих “гебістів”, і агентів впливу… Друга – це потенціал українського громадянського суспільства. Воно вже давно випереджає владу, доводячи це в найгостріші моменти сучасної історії, але вперше я відчув цю зрілість і цю енергію в дні Майдану”, – сказав Кучма.

Кучма також відповів на питання, хто і що є найбільшим ворогом України. На його думку, це розбрат українців, їхня нездатність бути разом у вирішальний момент.

“Але мені хочеться вірити, що зараз, на цьому історичному етапі, ми з цим ворогом справимся. Сьогодні нація консолідована у найголовніших речах. А із зовнішніми ворогами розібратися можливо, лише коли ми разом”, – впевнений екс-глава держави.

Нагадаємо, що саме Кучму вважають відповідальним за формування олігархату у країні.

Також додамо, що напередодні третій президент Віктор Ющенко заявив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель, яку Зеленський нещодавно нагородив орденом, у 2008 році не дала добро на отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.