“Велика втрата для кіно”: З життя пішла справжня легенда

У Гонконзі помер режисер Рінго Лем у віці 63 років. Він був одним з найзнаменитіших режисерів «золотого століття» бойовиків в 1980-1990 роках. Про це пише газета South China Morning Post

Останнім часом Лен хворів і приймав ліки без призначення лікаря. Вранці його дружина не змогла його розбудити і викликала лікарів. Прибулі на місце медики констатували смерть режисера.

Популярне: Можна не платити? Газовики розповіли, що робити з вказаним в нових платіжках боргом

Відомі діячі культури, актори, режисери і фанати Лема сумують про його смерть. Одним з перших кілька слів про загиблого написав Жан-Клод у Twitter.

"Я глибоко засмучений новинами про смерть Рінго Лема. Ми працювали разом над "Максимальним ризиком", "У пеклі" і "Реплікантом". Мої співчуття його родині, друзям і коханим", — написав Ван Дамм.

Чесько-канадський режисер Мартін Кесслер також жалкує про смерть генія.

"Рінго Лем був великим режисером, безкомпромісним, йому наслідували, але ніколи не порівнювали. Спочивай з миром", — пише він у своєму Twitter.

Рінго Лем народився в 1955 році в Гонконгу. Режисерську кар’єру він почав в 1983 році з фільмом Esprit d’amour. У 1987 році він зняв одну з найбільш відомих стрічок про мафію в Гонконзі «Місто у вогні». У 1996 році він дебютував в США, поставивши бойовик «Максимальний ризик»

У фільмах Рінго Лема знімалися зірки тієї епохи, в тому числі Джекі Чан («Близнюки-дракони») і Жан-Клод Ван Дамм («Максимальний ризик», «Реплікант»).