Весь світ на ногах! Таємний документ Кремля – дані злили: приготуватися усім! Пекло продовжиться?

Рівно за тиждень до підриву Каховської гідроелектростанції влада Російської Федерації офіційно оголосила про дозвіл можливості не розслідувати аварії на небезпечних об’єктах під час повномасштабної війни проти України.

Постанову Уряду РФ № 873 “Про особливості застосування на територіях «ДНР», «ЛНР», Запорізької області та Херсонської області положень законодавства Російської Федерації в сферах промислової безпеки небезпечних виробничих об’єктів і забезпечення безпеки гідротехнічних споруд” було опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації країни-агресора 30 травня.

Документ підписаний головою російського уряду Михайлом Мішустіним і набув чинності з 31 травня 2023 року. Примітно, що в даній постанові є останній, десятий, пункт про аварії.

“До 1 січня 2028 року технічне розслідування аварій на небезпечних виробничих об’єктах і аварій гідротехнічних споруд, що сталися внаслідок військових дій, диверсій і терористичних актів, не проводиться”, – йдеться в документі, котрий підписали можновладці з країни-агресорки.

Також в документі є пункти про те, що до 1 вересня 2023 року і до 1 березня 2024 року на об’єктах в “ДНР, ЛНР”, в Запорізькій і Херсонській областях не застосовується частина пунктів ФЗ “Про промислову безпеку небезпечних виробничих об’єктів” і “Про безпеку гідротехнічних споруд”.