Відповідатимуть всі! Офіс генпрокурора відкрив одразу 100 справ. Їм “світить” пожиттєве

Офіс генпрокурора почав провадження щодо понад 100 іноземців за війну на Донбасі на стороні бойовиків Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначено, що з 2014 року і по теперішній час «в складі іррегулярних не передбачених законом збройних формувань РФ» воюють не менше 2 громадян Болгарії, 7 – Вірменії, 1 – Грузії, 19 – Італії, 27 – Іспанії, 12 – Казахстану, 3 – Литви, 26 – Молдови, 2 – Нідерландів і 5 – Німеччини.

“Цікаво, до речі, що нічого не сказано про росіян”, – повідомляє телеграм-канал Klymenko Time.

За даними слідства, іноземці перебували в складі різних підрозділів бойовиків, зокрема, в так званому 14-му батальйоні територіальної оборони «Привид», 11-му окремому мотострелковом полку «Схід», 7-ї окремої мотострілкової бригади «Чистяківська», 1-ої окремої мотострілкової бригади «Слов’янська», окремому розвідувальному батальйоні «Спарта», окремому штурмовому батальйоні «Сомалі», «Русичі», «Вовча сотня», «Брянка СРСР» та інших.

“Дії найманців кваліфіковані за частиною 4 статті 447, частини 3 статті 110, частини 5 статті 260 Кримінального кодексу… Максимальна санкція за вказаними статтями передбачає довічне позбавлення волі”, – повідомляє Офіс генерального прокурора.

Раніше Офіс генпрокурора зареєстрував кримінальні виробництва за фактами участі 20 французів, 16 бразильців, киргизів, боснійців і чилійця в збройному конфлікті проти України.

“На тлі активності в історії з бійцями російської ПВК під Мінськом – схоже, що за тему взялися грунтовно”, – вказується в повідомленні на каналі Klymenko Time