“Військові його поважали”: Начальник Генштабу загинув у жахливій авіакатастрофі у горах

У Тайвані внаслідок катастрофи військового гелікоптера загинув начальник генерального штабу генерал Шень Ї Мінг.

Міністерство оборони країни повідомило про ще сім загиблих. П’ять людей пережили аварію в горах за межами столиці, інформує AP.

Як начальник генерального штабу генерал Шень Ї Мінг відповідав за оборону острова від Китаю, який погрожує застосувати військову силу для анексування того, що він вважає власною територією.

За даними Міністерства національної оборони Тайваню, на вертольоті UH-60M Blackhawk були 13 людей, які вилетіли після 7:50 ранку з військово-повітряної бази Тайбей до бази в окрузі Ілан на східному узбережжі.

63-річний Шень став начальником генерального штабу в липні, перейшовши з посади командира повітряних сил Тайваню, які зараз суттєво оновлюються після отримання найдосконалішої версії американського винищувача F-16V.

Олександр Хуанг, професор стратегічних досліджень університету Тамканг в Тайвані, який знав Шеня сказав, що той виділявся серед інших військових.

“Він був дуже спокійний і дуже стійкий, і на відміну від інших хлопців з армії, він завжди посміхався. У нього був специфічний стиль керівництва, який зробив його популярним серед військових”, – сказав Хуан.

Ймовірно, пройде кілька місяців, перш ніж стане відома причина катастрофи, але повідомляється, що гелікоптерами керували досвідчені пілоти.