“Вивів країну з кризи”: Помер видатний екс-прем’єр країни

Колишній прем'єр-міністр (1980-1988), екс-командувач армією і глава Таємної ради Таїланду Прем Тінсуланон помер у віці 98 років в лікарні Прамонгкут в Бангкоку. Про це в неділю повідомило Таїландське інформаційне агентство.

За його даними, смерть наступила в результаті серцевої недостатності. Дата похорону поки не оголошувалася, пише газета Khaosod.

Генерал у відставці помер через три тижні після того, як він головував на весільній церемонії короля Маха Вачіралонгкорна (Рамі Х) і королеви Сутхіди, і через місяць після того, як надав аудієнцію лідерам військового уряду з нагоди свого 98-річчя.

Прем Тінсуланон очолював Таємну раду при королі Таїланду з 1998 року. Він був відомий як одна з найвпливовіших фігур в таїландській політиці. З 1980-го по 1988 рік генерал Тінсуланон був прем'єр-міністром королівства.

Прем Тінсуланон народився 26 серпня 1920 року в провінції Сонгкхла на півдні Таїланду. Спочатку він служив в армії, потім став займатися політикою. Він був депутатом верхньої палати парламенту, займав посади командувача армією і міністра оборони країни. З 1980 по 1988 рр він був прем'єр-міністром Таїланду. Після цього попередній король Пуміпон Адульядет призначив його главою Таємної ради.

У жовтні 2016 роки після смерті короля Пуміпона Адульядета він був регентом Таїланду. Після того, як чинний король Маха Вачіралонгкорн успадковував престол, він був призначений головою Таємної ради.