“Вони залишили її на лавці, щоб та виспалась…”: 15 річна дівчина померла від передозу після святкування

15-річна Лія Керрі померла після того, як прийняла кілька таблеток екстазі на вечірці з нагоди випускного, передає Корупція.Інфо.

Коли дівчині стало погано, друзі залишили її на лавці в парку, щоб вона виспалася, розповідає Mirror.

Популярне: "Штраф 170 тисяч гривень…": В Україні готуються ввести каральні заходи, кого з українців стосуватимуться нововведення

Мати Лії переконана, що її дочка не була наркоманкою і до прийому небезпечних таблеток її підштовхнули друзі. Саме з ними дівчина відправилася на вечірку, після якої їй стало погано. Самі підлітки стверджують, що Лія вже не перший раз вживала екстазі в поєднанні з алкоголем, тому вони залишили Лію на лавці в парку, сподіваючись, що вона виспиться і прийде в себе.

"Лія прийняла в шість разів більше таблеток, ніж її друзі, і це призвело до передозування. Але безпечного кількості екстазі взагалі не існує"

Через кілька годин підлітки повернулися до залишеної подруги і побачили, що вона в глибокій непритомності. Перелякані школярі спробували викликати швидку допомогу, але машина помилково приїхала в інший парк з такою ж назвою. Ще через десять хвилин швидка все ж прибула на правильне місце, і Лію доставили в лікарню, де за її життя три години воювали лікарі. На жаль, врятувати дівчину медикам не вдалося.

Представник швидкої допомоги вибачився перед родиною дівчини за допущену службою помилку. Втім, експерти підтвердили, що десять хвилин не зіграли вирішальної ролі: Лію в будь-якому випадку не вдалося б врятувати. Непрямим винуватцем смерті дівчини був визнаний наркодилер Якоб Ханларян, який продав підліткам таблетки. Чоловік був засуджений до трьох років в'язниці.

Коронер Ян Стрек сподівається, що історія школярки послужить уроком для інших підлітків.

"Для мене це ще одна можливість розповісти підліткам про небезпеку наркотиків"