“Вони самі розберуться” Андрій Хливнюк виступив з емоційним закликом: “Згадайте, чия була кров на Майдані”

Лідер гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк записав відео, яким закликав українців підтримати білорусів, які вийшли на масові протести проти фальсифікацій на виборах президента. Своє звернення він оприлюднив у Facebook.

“Зараз прийшов такий “чудовий” час, коли в наших сусідів-білорусів біда. Тривають протести, великі масові протести. І всі артисти, які хочуть зберегти свої гастролі в цій країні, позасовували собі, вибачте, язики в одне місце і перечікують. Згадайте, як нас підтримала Білорусь. Згадайте, чия була кров на Майдані. Згадайте друзів, які стояли за нас і вірили в нас”, – заявив Хливнюк, підкресливши, що він не закликає втручатися у події в Білорусі чи насаджувати свою думку, однак просить підтримати людей.

“Ми будемо дуже обережними, я сподіваюсь, у своїх висловлюваннях, як має бути у сусідів, тому що це не наша країна, вони самі розберуться. Але почуйте слова підтримки: ми дуже переймаємося, і хотіли б дуже, щоб у вас не було крові і травм, щоб ваша країна була цвітучою, багатою і щасливою”, – наголосив співак.

Він тако жповідомив, що серед затриманих учасників протестів у Мінську є його друзі.

Нагадаємо, 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в мітингувальників гумовими кулями. У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську відкрили вогонь по протестувальниках.

У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів. Кандидат у президенти відмовилася від участі в акціях протесту. За словами її прессекретаря, Тихановська не хотіла б опинитися поруч зі своїм чоловіком Сергієм Тихановським у СІЗО.