“Вперто ігнорує”: Венедіктова шокувала українців своєю поведінкою. “Отримала вказівки від серйозних людей”.

Незважаючи на те, що колишній соратник Петра Порошенка Давид Жванія вже видав три порції скандальних одкровень про п’ятого президента та його команду, в генеральній прокуратурі не квапляться відкривати кримінальну справу проти Петра Олексійовича. Хоча, мабуть, там би знайшлись докази серйозніші, ніж в сумнозвісній історії з картинами екс-гаранта.

Ірина Венедіктова вперто робить вигляд, що одкровення Жванії – не більш ніж політичні заяви і вперто ігнорує їх. Подейкують, що така вибірковість генерального прокурора пов’язана з тиском із-за океану. Незважаючи на те, що політтехнологи з табору Порошенка намагаються представити всі заяви Жванії як “голос Кремля”, в його словах, очевидно, все таки є частка правди.

І подейкують, що ця правда може бути незручна не тільки Петрові Олексійовичу, але кандидату в президенти США від демократичної партії Джо Байдену. Очевидно, що США, таки, вагомо доклали руку до подій в Україні взимку 2013-14 років. І зараз їм дуже не вигідно, щоб ця інформація спливла. Тому і Венедіктову настійно попросили не давати ходу заявам Жванії, ділиться інсайдерською інформацією Telegram–канал “Жінка з косою”.

Венедіктовій нібито натякнули, щоб вона не бралася за розслідування справ, пов’язаних з верхівкою Демократичної партії, бо це може зашкодити її ставленику на президентських виборах Джо Байдену.

Загалом, якщо це так, то Україна дедалі частіше з’являється в орбіті найвищої американської політики. Чого тільки вартував минулорічний скандал, пов’язаний із телефонною розмовою Трампа і Зеленського.