Вступ до НАТО! Дуда сказав це: вже в червні, Зеленський не чекав, підтримують Україну! Просто на саміті

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що на саміті НАТО, який відбудеться 14 червня, заплановано обговорення «дорожньої карти» для України щодо виконання нею кроків для вступу в НАТО.

«На саміті НАТО в червні заплановано обговорення „дорожньої карти“ для України щодо виконання нею кроків для вступу в НАТО», — заявив Дуда під час спільного брифінгу з Зеленським в рамках саміту лідерів п’яти держав у Варшаві.

Як зазначив Дуда, під час зустрічі із Зеленським говорили про Саміт Північноатлантичного альянсу, який відбудеться в середині червня в Брюсселі. За його словами, тема безпеки України там точно буде обговорюватися.

“По-перше, це питання безпеки України, а в цьому зв’язку і безпеки всієї Центральної Європи. А по-друге, це питання також формальної вказівки Україні шляху, по якому вона повинна йти в напрямку членства, дорожньої карти до цього членства, яке зараз має фундаментальне значення і за яке Україна бореться”, – сказав Дуда.

У свою чергу Зеленський заявив, що Польща і президент Дуда підтримують українців і прагнення України в НАТО

“Польща завжди підтримує Україну, український народ. Я також хочу подякувати Анджею Дуду, за те, що він ще раз запевнив Україну в підтримці, в адвокації нашої країни щодо членства в НАТО”, – сказав він.

Зеленський також висловив подяку за те, що “Польща на чолі з президентом Дудою захищає наш суверенітет і нашу територіальну цілісність і не визнає незаконну анексію Криму Російською Федерацією”.

До слова, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що взаємна співпраця Києва та Варшави у сфері розвитку прикордонної інфраструктури дасть змогу ефективніше знищувати контрабандні схеми і збільшити товарообіг між країнами.

У своєму повідомленні, оприлюдненому у Фейсбуці, глава українського уряду розповів, що минулого тижня він провів зустріч із віце-прем’єром Польщі Ярославом Говіним.

“Для України стратегічно важливим є зміцнення партнерських відносин з польськими сусідами. У цьому контексті обговорили питання регіональної безпеки на тлі ескалації конфлікту з боку Росії. Польща надала нам дієву підтримку, за що подякував особисто”, – написав Шмигаль.

Він зазначив, що під час зустрічі сторони також обговорили розвиток прикордонної інфраструктури.

“Взаємна співпраця в цьому напрямку дасть змогу збільшувати товарообіг між країнами, знищувати контрабандні схеми і облаштувати якомога більше сучасних пунктів пропуску”, – наголосив прем’єр.