“Ви затикаєте мені рот”: Путін вийшов з себе – після запитань про Україну. Лідера Кремля добряче “попустили”

Президент РФ Володимир Путін під час інтерв’ю телекомпанії NBC кілька разів заявив журналісту Кіру Сіммонсу, що той “затикає йому рот”, коли відповіді глави російської держави йому нібито не подобаються. В один момент глава Кремля в емоціях навіть перейшов на німецьку мову.

У перший раз роздратування Путіна викликала ремарка журналіста під час обговорення конфлікту в Україні і трагедії МН17. Президент РФ наполягав на тому, що на Донбасі нібито воюють ЗСУ і “збройні формування” і всі використовують зброю радянського і російського виробництва.

Інтерв’юер уточнив деталі про катастрофу літака, помітивши, що весь світ вже знає, як збили пасажирський лайнер і чия саме ракета призвела до катастрофи.

У зв’язку з цим викликає подив позиція Кремля, який не хоче визнати, що підтримує бойовиків на сході України, в тому числі і зброєю.

“Якщо ви наберетеся терпіння і дослухаєте мене, то ви дізнаєтеся мою точку зору з цього питання, добре?” – обурився не звиклий до такої журналістики Путін.

Трохи пізніше він зажадав не квапити його, інакше “буде не інтерв’ю, а монолог тільки з одного боку – вашого”.

Другий раз російський лідер втратив контроль над емоціями, кажучи про анексію Криму.

Він намагався довести, що Росія “забрала” півострів на законних підставах, проте Сіммонс нагадав про існування міжнародно-правових актів, які прямо забороняють аналогічні агресивні дії.

Ви мене перебили в черговий раз, а між іншим, якби ви мені дали договорити, ви б зрозуміли, що мається на увазі “, – продовжив Путін, розповідаючи про” переворот “в Україні і нібито” вимушене “збільшення військового контингенту для охорони ВС РФ на півострові.

Ведучий намагався заперечити і тоді Путін перейшов на німецьку:

“Дайте мені сказати, в кінці кінців. (Говорить по-німецьки.) Seien Sie so nett, lassen Sie mich etwas sagen. [Будь ласка, дозвольте мені сказати.]”.

У підсумку, коли журналіст сказав, що Держдума не мала права приймати рішення про включення Криму до складу РФ, а пізніше Європа розцінила цю дію як загрозу для сусідів Росії, Путін обурився:

“Якщо вам не подобаються мої відповіді, то ви тоді не задавайте питань. Але якщо ви хочете отримати мою думку з тих питань, які я задаю, то вам потрібно все-таки набратися терпіння”.

Відзначимо також, що президент Володимир Зеленський сподівається, що найближчим часом отримає терміни і порядок денний зустрічі з главою Росії Володимиром Путіним.

Про це він повідомив в спільному інтерв’ю Agence France-Presse, Reuters і Associated Press.

Відзначається, що Зеленський сподівається на зустріч з Путіним для активізації мирних переговорів. Однак російська сторона “затягує її проведення без зрозумілих причин”.

Відомо, що в Офісі президента неодноразово заявляли, що підготовка зустрічі президентів України і Росії триває на рівні Офісу президента України та Адміністрації президента Росії, але узгодження її порядку денного і організація є надзвичайно складними.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.