“І я не я, і хата не моя”: Муженко безглуздо виправдався за Калинівку. Таких слів ніхто не очікував

 

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що вмілі, злагоджені та "навіть героїчні" дії військових під містом Калинівка Вінницької області дозволили локалізувати і протягом 16 годин загасити пожежу на складах з боєприпасами Збройних сил України.

Про це Віктор Муженко написав на своїй сторінці у Facebook, передає Корупція.Інфо.

Популярне:Оце так новина!!! Гройсман розповів, що зроблять з Саакашвілі, коли він приїде до Києва


"Вчасно прийняті рішення командування дозволили уникнути втрат особового складу і місцевих жителів. У гасінні було задіяно 7 танків. У кінцевій фазі гасіння здійснено 10 вильотів авіації Держслужби з НС. Силами 32 інженерно-технічних груп організовано розмінування території. Усього цих груп буде працювати 50", – зазначив начальник Генштабу.

Муженко додав, що спільно з СБУ, ДержНС, Нацгвардією і Національною поліцією Збройні сили продемонстрували згуртованість і професіоналізм у вирішенні проблеми, а підтримка органів державної влади та місцевого самоврядування була "безцінною і безпрецедентною".

"Щодо емоційного фону та нагнітання істерики. Ворог нагадав, що триває війна. Головним об'єктом його атаки є Збройні сили як основна опора національної безпеки України. Одразу з'явилися ті, хто прагнуть підірвати боєздатність і цілісність Збройних сил", – підкреслив Муженко.

На його думку, суспільство намагаються переконати, що командування ЗСУ неспроможне адекватно реагувати на загрози, і "збити" довіру до армії, щоб на цьому тлі "реалізувати свої політичні амбіції".

"Ці люди не розуміють, що ЗСУ стали іншими… Війна загартувала всіх – від солдата до генерала. Для тих, хто ще не зрозумів: звинуватити мене, моїх підлеглих у бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде. Для управління Збройними силами вибудувано чітку вертикаль з Верховним головнокомандувачем на чолі. Збройні сили України щодня міцніють і загартовуються. Тільки єдність і стабільність у державі приведуть до перемоги над ворогом", – підсумував він.

Раніше зазначалося, що секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що відповідальним за нещодавні події на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області має бути, у тому числі, начальник Генштабу. Про необхідність відповідальності саме Віктора Муженка заявляли також нардеп Антон Геращенко та кілька його однопартійців з НФ.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом здійснення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розслідують чотири основні версії пожежі в Калинівці.

Президент Петро Порошенко на засіданні військового кабінету ввечері 27 вересня заявив, що пожежі на військових складах в Україні – це тенденція, яка становить загрозу для національної безпеки.