Якщо Україна відмовиться від НАТО то поверне Схід? Розгромна заява Туки

ТУКА ВІДПОВІВ НА ЗАЯВИ "ЯКЩО УКРАЇНА ВІДМОВИТЬСЯ ВІД НАТО, ТО ПОВЕРНЕ ДОНБАС, він зазначив, що ті, хто дозволяє собі такі заяви, крокують назустріч побажанням кремлівської адміністрації

В Україні напередодні виборів лунають кардинально різні заяви. Зокрема, колишній заступник начальника Генштабу раніше промовив, що якщо Україна відмовиться від курсу на НАТО, то поверне собі Донецьк і Луганськ. 

Популярне: Можна не платити? Газовики розповіли, що робити з вказаним в нових платіжках боргом

"Це або величезна недалекоглядність і примітивізм з боку колишнього заступника керівника Генерального штабу, або відверте підігрування. Бо єдине, за що бореться Кремль, – не за землю, йому не потрібна наша земля (в Росії її стільки, хоч діли на 48 частин); це утримання нашої держави в своєму політичному форатері. Тобто, на порядку денному три питання: відмова від європейського вектору розвитку; заблокувати вступ України до НАТО і третє (дякуючи Богові та зусиллям) – це Церква", – заявив Тука.

Він також додав: "Тобто, якщо певні люди в нас пропонують і самі ініціюють такий процес назустріч побажанням кремлівської адміністрації, то тут і коментувати важко". 

Окрім того, Тука, заявив, що всі провокації з боку незаконних збройних формувань (НЗФ) на території тимчасово непідконтрольних українській владі територій Донецької і Луганської областей робляться виключно для дискредитації Збройних сил України (ЗСУ).

«Взагалі, якщо взяти всю історію сучасної війни між Україною і Росією, то таких " перемир'їв " було вже багато. Якщо не помиляюся, то 14. Жодного разу вони не виконувалися в повному обсязі. Але, незважаючи ні на що, бували іноді дні, а іноді навіть і тижні, коли дійсно дотримувався режим повної тиші », – сказав він.

За словами заступника міністра МінВОТ, це не перший раз, коли НВФ здійснюють з одного боку провокаційні обстріли українських підрозділів, а з іншого боку час від часу роблять такі ж обстріли по своїх позиціях. 

«Якщо згадати, то найбільш гучний випадок був, коли терористи звинуватили українські війська в обстрілі тролейбуса в місті Донецьк. Скільки було шуму, а потім виявилося, що це вони самі зробили і навіть виклали відеозізнання. Тому все це дуже брудна справа. Але маємо те, що маємо. Я впевнений, що наші хлопці будуть дотримуватися всіх вимог, і тільки в крайніх випадках, коли буде загроза безпосередньо їх життя якимись діями терористів, тоді вони будуть давати адекватну відповідь з нашого боку », – додав Тука.