“З дітьми на Сахалін” Це почули всі: шокуюче зізнання Бацьки. Він готовий діяти

Олександр Лукашенко в розмові з Олегом Кожемяко який обіймає посаду губернатора Приморського краю РФ повідомив про те, що хоче відправиться на Далекий Схід. За його словами, він часто згадує про “свою Вітчизну – від Бреста до Владивостока”.

Про це повідомляє “Белта”.

“Хоч ви географічно і далеко знаходитеся, чимало між нами кілометрів, ми не розглядаємо Владивосток як якийсь далекий і чужий город. Ми дуже часто згадуємо про своїй Вітчизні – від Бреста до Владивостока.

Якщо вам потрібна буде допомога, яку ми можемо надати, ви знаєте наші можливості, ми завжди готові підключитися”.

Лукашенко заявив, що на зустрічах президент РФ Володимир Путін “більше говорить про Приморському краї, ніж про Пітера”, а також наполягає на тому, щоб він відвідав цей регіон.

“Я вже і дітям сказав, що в наступному році виберемо час. Озеро Байкал, Алтай, Примор’я, Сахалін і Камчатка – все-таки треба побувати і подивитися на це диво природи”, – сказав він.

За словами Лукашенка, одним із приводів відвідати ці російські регіони може стати участь білоруських будівельників в зведенні космодрому Східний. Білоруська будівельна галузь, як сказав він, конкурентна за якістю і вартістю і там “нас навряд чи навіть японці перевершать або корейці”.

“Хотілося б взяти участь в будівництві цього космодрому і показати наші можливості, на що здатні білоруські будівельники. Я готовий перекинути туди трест, а, може бути, і два. Головне, щоб ми домовилися про співпрацю”, – додав Лукашенко.

Кожемяко повідомив, що в Приморському краї хочуть відкрити торговий дім “Білорусь”, щоб у всіх великих містах були представлені білоруські товари. “Уже підібрали інвесторів, кому це вигідно”, – сказав глава регіону.