За час війни! Путін засекретив понад половину своїх указів – приховуюють втрати. За версією росії загинуло 1351 солдатів!

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну відсоток засекречених указів російського президента володимира путіна він загальної кількості підписаних документів став рекордним за останні 20 років. Про це повідомляє видання “Медіазона”, яке вивчило та проаналізувало портал правових актів та порядкові номери документів.

Згідно з отриманими результатами, у березні путін підписав 54% засекречених указів від усіх, у квітні – 49%.

Вищим цей показник був лише у грудні 2002 року – 59%. Саме тоді росія вела другу чеченську війну, а в самій країні відбулось багато терактів.

У виданні наголошують, що секретними указами, зокрема, нагороджують військових орденами посмертно. Дослідивши понад 1700 повідомлень різних міських та селищних адміністрацій про загибель російських військовослужбовців на території України, “Медіазона” знайшла щонайменше 600 випадків посмертних нагороджень. Наприклад, адміністрація району Оренбурзької області, де жив солдат, повідомила, що його посмертно нагородила “Орденом Мужества” указом президента 3 березня № 85СС.

Журналісти не знайшли якоїсь закономірності в цих нагородах, тому припускають, що посмертну нагороду отримують майже всі – але не завжди згадують про це публічно.

За різними оцінками, втрати російської армії з початку повномасштабної війни становлять від 10 до 25 тисяч російських військових. В Міноборони росії, однак, приховують свої втрати. За версією їх відомства у війні загинуло 1351 солдатів.