“За власним бажанням”: Скандальний суддя Павло Вовк склав повноваження

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк склав повноваження.

Про це він сказав на засіданні Вищої ради правосуддя, передають Українські Новини.

“Я за власним бажанням зняв з себе повноваження голови суду”, – повідомив він. Вовк каже, що добровільно склав повноваження голови суду від 1 серпня. Він додав, що пішов у відпустку після складання повноважень.

Як зазначається, нового голову ОАСК поки не обрано. Виконувачем обов’язків голови суду призначено Володимира Келеберду.

Вовк заперечує всі висунуті йому підозри у винесенні незаконних рішень і втручанні в роботу держорганів. Вовк також вважає, що оприлюднені правоохоронцями матеріали “прослушки” його кабінету є змонтованими. “Моя позиція — записи не відповідають дійсності”, — стверджує він.

Водночас суддя вважає, що замовником його переслідування є колишній президент Петро Порошенко, який нібито мститься йому за рішення про незаконність націоналізації “Приватбанку”.

Нагадаємо, раніше у липні журналісти викрили Окружний адмінсуд Києва в обході системи авторозподілу резонансних справ. Окружний суд відомий скандальними рішеннями, які неоднозначно сприймаються у суспільстві. З останніх таких – це скасування перейменування проспектів Бандери і Шухевича, призупинення перейменування УПЦ МП, скасування націоналізації ”ПриватБанку”.

Пізніше, голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк і ще троє суддів отримали підозри. Йдеться про Івана Шепітка, Ігоря Погрібніченка і Євгенія Аблова.

19 серпня відсторонення голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка і ще двох суддів мала розглядати Вища рада правосуддя.