Зачистіть країну від Порошенка! Саакашвілі зробив сильне звернення до Зеленського напередодні дебатів

Саакашвілі виступив із зверненням до лідера президентської гонки на Україні Володимиру Зеленському. Він попередив, що Зеленський повторить шлях Ющенко, якщо не зачистить країну від олігархів і корупціонерів на чолі з Порошенком

У разі перемоги на виборах Володимиру Зеленському потрібно провести «зачистку» України від олігархії і корумпованих кланів, заявив Михайло Саакашвілі в зверненні до кандидата в президенти України. 

За словами політика, це дасть можливість Зеленському не повторити долю Віктора Ющенка. 

Саакашвілі підкреслив, що з урахуванням народної підтримки впевнений в перемозі Володимира Зеленського.

 «Ніякі фальсифікації і адмінресурс уже не допоможуть Порошенку перемогти. Хіба що він не піде на найрадикальніші заходи. Але це загрожує великими ризиками як для української державності, так і тим, що майбутнього не буде і у самого Порошенка », – заявив політик.

Екс-президент Грузії нагадав, що йому самому вдалося побороти корупцію і організовану злочинність в рідній країні, провівши зачистку силових структур. 

«Відразу ж після перемоги ми повністю змінили МВС. У відставку пішли всі старі міліціонери і їх начальство. Нове МВС і стало тим інструментом, який дозволив жорстко і безкомпромісно боротися з тодішньої кримінальної системою, яка довго володіла Грузією. Всі «злодії в законі» за кілька років опинилися у в'язниці. Тільки після цього ми почали будувати нову і успішну Грузію – піднімати економіку, збільшувати добробут громадян, рухатися в бік Європи і провести всі необхідні реформи », – розповів Саакашвілі.

Такий шанс був і у України в 2004 році, коли до влади прийшов Віктор Ющенко, вважає Саакашвілі. Однак Ющенко зробив фатальну помилку, залишивши Віктора Януковича в українській політиці. «Не були відкриті кримінальні справи проти основних фігур режиму. Не було виконане гасло «Бандитам – тюрми!». Закон так і не став одним для всіх. Політика і олігархічне користолюбство так і не були розділені. Це дозволило Януковичу набратися сил після поразки і знову повернутися у велику політику », – описав Саакашвілі своє бачення ситуації.

Зеленський уникне подібної долі, якщо в першу чергу після перемоги займеться боротьбою з корупцією «в особі системи Порошенко». Для цього будуть потрібні призначення безкомпромісного головного прокурора та виключення клану Порошенко з української політики. 

«Якщо проти корупціонерів будуть відкриті кримінальні справи, які будуть доведені до кінця. Якщо корупціонерам дадуть по всій строгості закону починаючи з Порошенка і його оточення. Якщо народ скаже остаточне прощай старій, прогнилій,фф, корумпованій системі на чолі з Порошенком, то вам буде значно легше далі рухатися по шляху реформ і долати опір системи », – заявив Саакашвілі.

«Порошенко і його« сім'я »не повинні залишитися в політиці. Пам'ятайте про це. І постарайтеся уникнути фатальних помилок, які зробили ваші попередники », – додав він.