Захарченко погрожує захопити Харків

Лідер бойовиків Олександр Захарченко заявляє про намір захопити Харків та інші, прилеглі до терористичної республіки міста, щоб убезпечити себе від можливих обстрілів. Бойовик вимагає, щоб Україна «нормально» з ним розмовляла, звільнивши перед цим «всю територію ДНР», повідомляє Корупція.інфо.

 

«Для гарантованого забезпечення безпеки нашої Республіки (а ми розуміємо, що з суміжних з нами територій можуть вестися обстріли, або ці території можуть бути використані як плацдарм для початку бойових дій), нам доведеться брати ті території, які гарантовано забезпечать безпеку нашої землі», – сказав Захарченко.

 

 

«Якщо ж Україна буде і далі нас обстрілювати, то нам доведеться взяти і Харків, і всі інші міста, щоб забезпечити безпеку донецької землі», – погрожує Захарченко.

 

Терорист зазначив, що терористи претендують «на всю територію ДНР», після чого вони готові послухати Україну.

 

«І як далеко ми на ту територію зайдемо — залежить тільки від України. Тобто, якщо вона готова буде розмовляти з нами нормально після визволення всієї території ДНР, і покаже нам, що вона готова до діалогу, то тоді ми будемо з нею розмовляти», – сказав Захарченко.

 

Захарченко також  заявив, що не має наміру виконувати Мінські угоди, згідно з якими вибори в Донбасі повинні пройти по українським законам і кордон повинен контролюватися Держприкордонслужбою України. Для того, щоб обійти цю вимогу терористи створили свою «прикордонну службу».