Зброю в руки і В ОКОПИ! Чиновники трясуться — про*рали оборону — тепер віддуватись всім. Рішення прийнято?

Чиновників, які упродовж багатьох років гальмували розвиток оборонної галузі та провалили підготовку України до можливого широкомасштабного наступу Російської Федерації, слід мoбілізувати та направити на передову.

Таку думку висловила ветеранка російсько-української війни, керівниця волонтерського проєкту Victory Drones благодійного фонду Dignitas та директорка Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська в інтервʼю для українського медіа.

«Чому одні повинні вмирати, а інші можуть сидіти на якійсь державній пенсії і вдавати, наче вони великі стратеги? Вони повинні понести відповідальність. Чому не сформувати з цих людей бригаду? Чому вони знаходяться в касті недоторканих, яких не призивають на жодну війну за жодних обставин? Ці люди мають піти на фронт і розділяти так само небезпеку. Хай відчують на собі, що таке воювати без дронів, що таке, коли на тебе летить сотні російських FPV, а ти не можеш нічим захиститися», — розповідає ветеранка російсько-української війни.

Нагадаємо, раніше питання щодо мобілізації депутатів підіймав заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін, він також зазначив, що наразі вже створюється відповідний підрозділ.

«Річ у тому, що мене трохи дратує те, що ці люди намагаються створити образ, який асоціює їх з тим, до чого вони взагалі не мають стосунку. Все це носіння ними форми, розмови про армію, про фронт, про якісь такі мілітарні речі… Мало того, що я їх вважаю в цілому не дуже розумними людьми, і в мене запитання більше не до них, а до українців, які їх вибрали, це факт. Якщо дійсно вони це хочуть бути долученими, то, будь ласка, я навіть готовий до нас у бригаду їх узяти.», — розповідає Жорін.