“Згвалтував молоду жінку!”: Колишнього міністра засудили до 3 років в’язниці. Провину не визнає!

У Росії Пензенський облсуд засудив екс-міністра охорони здоров’я Володимира Стрючкова до трьох років і трьох місяців колонії загального режиму, визнавши його винним в згвалтуванні і здійсненні насильницьких дій сексуального характеру.

Заяву на чиновника навесні минулого року подала співробітниця Сосновоборскої дільничної лікарні 1992 року народження. Жінка повідомила, що 30 квітня того року Стрючков подзвонив їй як т.в.о. головного лікаря (вона займала пост на час відпустки керівника) і викликав в літній табір “Казка” нібито для огляду пацієнта. На території табору жінка піддалася насильству.

Потерпіла повідомляла, що відразу ж написала заяву в правоохоронні органи, а пізніше дізналася, що міністра звільнили “заднім числом”.

Свою провину в ході судового слідства Володимир Стрючков не визнав.

На час слідства Стрючков перебував під домашнім арештом. Потерпіла в якийсь момент написала лист в адміністрацію президента Володимира Путіна і попросила сприяти розслідуванню справи. Також жінка повідомляла, що боїться “за своє життя і життя своїх близьких”, так як вона “звичайна людина, якій доводиться протистояти впливовій і далеко не бідній людині”, писав “Комерсант”.