ЖАХ: масові затримання журналістів і правозахисників у Білорусії на Марші Волі

У Мінську правоохоронці затримали 57 правозахисників і волонтерів, які повинні були спостерігати за сьогоднішнім Маршем волі. Про це повідомив журналіст Костянтин Рєуцький в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я думаю, вже можна констатувати, що Марш волі не відбудеться. Тому що ще вранці міліція оточила місце, де мав відбутися Марш. Біля Академії наук, де було призначено місце зустрічі, підійти неможливо. Проспект Незалежності перекрито численними кордонами міліції. Перекриті навіть незначні шляхи, виходи з житлових кварталів. Тобто, пройти просто неможливо", – сказав журналіст.

За його словами, біля пам'ятника Калініну зібралися люди, які не змогли потрапити до Академії наук, – Корупція Інфо

"Буквально 15 хвилин тому міліціонери атакували цих протестувальників, які мирно стояли. … Під час цієї атаки міліція, ми бачили з іншого боку проспекту, затримала кількох протестувальників", – зазначив журналіст.

Популярне: Має знати кожен українець: Як здешевити тепло на 20%

Він додав: "Також близько години тому ми бачили, як ОМОНівці затримували правозахисників, які повинні були спостерігати за процесом протестних акцій. Вони проходили інструктаж. … Там було 57 осіб, серед них європейські громадяни, журналісти".

Як повідомили на сайті правозахисного центру "Вясна", в мінському офісі починається обшук. Співробітники ОМОН близько години дня увірвалися до приміщення, виламавши двері. Як повідомляє правозахисник Сергій Сис, "всіх поклали на підлогу". "Навпроти під'їзду білий автобус з великою кількістю міліції. Двір фактично оточений ланцюгом".