ЗСУ в Токмаку? Тріумф на фронті – третя лінія оборони: заходять колонами! Неймовірний успіх!

Українські захисники дійшли до Роботиного та зайшли на першу лінію оборони росіян. ЗСУ пройшли рубіж, який був дуже замінований. Далі наші бійці будуть просуватися швидше. 
 

Про це одному з українських ЗМІ розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, льотчик-інструктор Роман Світан. За його словами, ЗСУ вже пройшли мінні поля на цьому напрямку, далі вони проходитимуть інженерно-технічні спорудження ворога. 
 
Світан зазначив, що ЗСУ просуваються на Півдні. Зокрема, є рух на Токмак та у бік Мелітополя. Наші військові можуть виходити не на саме місто Мелітополь, а на Азовське узбережжя, перерізати сухопутний коридор. 

Також українські бійці просуваються у районі Времівського виступу. ЗСУ вже пройшли Старомайорське, контролюють з трьох боків Урожайне. Росіяни перебувають під перехресним вогнем. 

Попереду – Старомлинівка. Зараз наші бійці проходять основну лінію оборони окупантів. Саме на неї ворог покладав надії, щоб не допустити українські війська до неї навіть на метр. 

Прогризання цих ділянок тривало не півтора – два тижні, а вже майже 2 місяці ми займаємось розтином основної лінії оборони. Далі, я думаю, піде вже швидше. Після того, як буде прийняте рішення вводити стратегічні резерви, то щоденно ми будемо чути про наш рух, 
– вважає полковник ЗСУ в запасі. 

Про те, що країнські військові, ймовірно, нарощують темпи контрнаступу після двох місяців повільного просування на фронті раніше писало і видання CNN. 

Двоє чиновників США, з якими поспілкувались журналісти, заявили, що Україна перекинула додаткові сили на схід України, що свідчить про те, “що Київ виявив потенційні слабкі місця в російських оборонних лініях”. 

“Українські військові утримували велику кількість навчених військ, деякі оснащені більш потужною західною зброє від початку операції на початку червня. Хоча вони все ще зберігають певну бойову міць у резерві, зараз вони розгорнули “основну частину” сил, задіяних у контрнаступі”, – йдеться в матеріалі. 

Видання повідомляє, що ці зусилля, ймовірно, принесли необхідні результати. Під час контрнаступальних дій вдалося прорвати кілька наступальних ліній на південному сході, а резервні підрозділи були задіяні, щоб скористатись вразливістю ворога. 

“Російський військовий чиновник визнав, що українським військам у середу вдалося “вклинитися” на трьох ділянках першої лінії оборони Росії на лінії фронту на Запоріжжі”, – пише CNN. 

В свою чергу представник Міноборони США генерал Пет Райдер зазначив, що на Сили оборони України чекає важка боротьба, але для цього вони володіють значним бойовим потенціалом. 

У такий спосіб він під час пресконференції відповів на запитання журналіста про темпи контрнаступу в Україні, та чому нинішні наступальні операції відрізняються від тих, які були проведені восени минулого року в Харківській області. 

Генерал у відповіді послався на слова міністра оборони США Ллойда Остіна, які він виголосив на останній зустрічі контактної групи у форматі “Рамштайн”. 

“Загалом, я скажу, що ми продовжуємо бачити, як просувається їхній контрнаступ. Це була і буде важка боротьба для них. Я хотів би підкреслити коментарі міністра Остіна, що це буде марафон, а не спринт”, — заявив Райдер. 

Також представник Пентагону відповів на питання резервів і бойової потужності української армії, якими володіють Сили оборони, і які вже були залучені в ході наступальної кампанії. 

“Я не хочу вдаватися до подробиць того, де вони застосовують або не застосовують свої можливості і який їхній резервний потенціал. Можу сказати, що вони володіють значним бойовим потенціалом, і ми впевнені, що вони будуть продовжувати мати засоби, за допомогою яких зможуть продовжувати цю кампанію”, — наголосив Райдер. 

Генерал запевнив, що Україна може надалі розраховувати на гарантовану підтримку США і союзників, якщо у Сил оборони виникнуть потреби на полі бою.