Звільни місце! Зеленський висказав йому все. Рябошапка такого не чекав

Нардепи можуть голосувати щодо недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапка, як вони самі вважають за потрібне. Але при цьому глава держави додав, що вважає, якщо результату в роботі немає, то потрібно прощатись.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками бізнесу в Полтавській області.

“Я чесно вважаю, це моя особиста думка … Тут, до речі, і посли” Великої сімки “… Добре, що ви запитали, думаю, мене будуть питати:” Ай-ай-ай. Не можна чіпати Генпрокурора “. Хоча, ви знаєте, ми з ним пройшли довгий шлях виборчої кампанії. Але, моя особиста думка, нехай там голосують депутати, як вони хочуть. Моя особиста думка дуже проста: немає результату – не повинен займати місце”, – заявив Зеленський.

При цьому Зеленський вважає Руслана Рябошапку хорошим фахівцем для Генпрокуратури.

“Я дійсно вважаю, що Руслан Рябошапка хороший фахівець, що стосується Генпрокуратури. Я вважаю, що він не показав результат. Я дійсно так вважаю. Тут немає ніяких пріоритетів, чи то товариш, чи то не товариш. Я дійсно вважаю, наприклад що в Службі безпеки України ситуація краща, ніж в Генпрокуратурі. Це моє враження. Хоча, наприклад, я сьогодні дізнався про інформацію по Нових Санжарах, що саме місцева Служба безпеки України відреагувала дуже пізно, що готувалися акції і ми, як держава, не отримали цю інформацію . А люди зробили блокпости і вже палили шини. Тільки після цього приїхала Нацгвардія. Саме Служба безпеки займається безпекою і повинна була повідомити. Значить людина, яка займає місце в обласній Службі безпеки України, повинна звільнити місце”, – пояснив Зеленський

За словами президента, у нього немає питань поки тільки до глави ДБР Ірині Венедиктової, тому що вона тільки прийшла на цю посаду. А СБУ, Генпрокуратура і НАБУ, на думку глави держави не працюють на 100%.

“Я дійсно вважаю, що більше часу було у НАБУ ніж у всіх цих органів. НАБУ більше всіх працювало – 5 років. Я вважаю, що це не результат для такого органу, тому що саме вони займаються чиновниками”, – зазначив Зеленський.