Мінімальний розмір пенсії в Україні має дорівнювати 3200 гривень, передає Корупція.Інфо

Популярне: Вона багато разів пaдaлa…: Головна підозрювана у вбивстві школярки на Житомирщині розповіла страшні деталі злочину

На цьому наголосив міністр соціальної політики Андрій Рева.

У Кабінеті міністрів прийняли рішення вивести на цей рівень, для початку, “мінімалку” з зарплати. Оскільки на 3200 гривень неможливо вивести водночас за всіма соцстандартами.

Якби Уряд встановив заробітну плату, розмір якої був би меншим, аніж 3200 гривень, то це б було визнання, що українці знаходяться за межею виживання, наголосив Рева, обурившись, що 47 тисяч керівників приватних підприємств в Україні декларували заробітну плату усього в 1450 гривень.

Окрім того, підкреслив Рева, Уряд спеціально відійшов від практики “зрівняловки”, тому й при запровадженні пенсійної реформи пенсіонери отримали різні доплати до основної пенсії.

Нагадаємо, частина громадян, які в жовтні не отримали доплати до пенсійних виплат, в листопаді мають їх отримати, оскільки внаслідок пенсійної реформи грошові виплати збільшилися для 10,24 мільйонів пенсіонерів, тобто практично для 90% людей, які знаходяться на заслуженому відпочинку.

Наразі ж, згідно з даними Кабінету міністрів, розмір пенсій після осучаснення збільшився, в середньому, на 559 грн, тобто середня пенсія з 1886 гривень зросла до 2446, а мінімальна – до 1452 грн.

До слова, пенсіонери при звільненні можуть отримати одноразову виплату в розмірі десяти окладів. Для цього необхідно дотримати певні вимоги законодавства, зокрема, що стосуються страхового стажу.

Нагадаємо, в Україні скасовується призначення спецпенсій для високопосадовців – державних службовців, суддів і прокурорів.

Раніше віце-прем’єр-міністр Павло Розенко назвав новий розмір мінімальної пенсії в Україні. Вона складатиме 1452 гривні.