У Службі автомобільних доріг у Львівській області виявлені чергові факти розтрати бюджетних коштів під час ремонту доріг на загальну суму понад 180 млн. грн.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, відкрито кримінальне провадження.

Зокрема, було виявлено внесення недостовірних даних (завищених) в акти ф. КБ-2в про вартість та обсяги виконаних робіт з ремонту та експлуатаційного утримання доріг Львів-Тернопіль, Нагірне-Добромиль, КПП «Смільниця» -Старий Самбір, Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий, Львів-Шегині та Київ-Чоп.

Як стало відомо, провадження відкрито за фактом спроби розтрати бюджетних коштів (ст. 15, ч. 4 ст. 191 КК України) та службового підроблення (ч. 2 ст. 366). Зараз ведеться досудове розслідування.

Всього в поточному році за результатами перевірок додержання вимог бюджетного законодавства в сфері автодорожнього комплексу органи прокуратури Львівської області зареєстрували шість кримінальних проваджень. На усунення виявлених порушень внесено 15 приписів, в результаті їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 посадових осіб виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Джерело: Profidom