ярема-в-печалі-відставка-1024x680

Генеральний прокурор України Віталій Ярема, подумавши, вирішив самостійно піти у відставку, написавши відповідну заяву. Про це повідомляють українські ЗМІ, передає Корупція.інфо

Поки Віталій Ярема збирає речі в кабінеті Генпрокурора, його обов'язки виконує його перший зам Віктор Шокін. Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на свої джерела в ГПУ.

"Ярема вирішив не чекати, коли депутати зберуть необхідну кількість голосів для його відставки, оскільки з урахуванням кількості накопичених претензій, це запитань максимум кількох тижнів", – повідомляють джерела.

Адміністрація президента України поки що не захотіла коментувати питання відставки Генпрокурора і те, чи написав Ярема заяву, чи то пак, рапорт на звільнення. Але в той же самий час в АП сказали, що до Яреми, а точніше його роботина посаді Генпрокурора, маса питань. І поставлені завдання він виконував погано.

"Ми чекаємо, коли генеральний прокурор оголосить свою заяву про відставку Не виключаємо, що це рішення Ярема прийняв після довгої бесіди з президентом, яка відбулася на цьому тижні." – повідомило джерело на Банковій.

Джерела в генпрокуратурі так само повідомили, що в.о. Генпрокурора Шокін вже почав готувати виступ у ВР зі зверненням до нардепів, оскільки хоче бути не в.о, а повноцінним генпрокурором і збирається повноцінно виконувати обов'язки.

Нагадаємо, під проектом постанови ВРУ про відставку Яреми було зібрано 142 підписи за необхідних 150.