Військовослужбовці військових частин та підрозділів Командування морської піхоти ВМС ЗС України у складі угруповань стійко та мужньо протистоять російським окупантам на закріплених ділянках фронту. Про це повідомляють Військово-морські сили ЗСУ.

На Донецькому напрямку морські піхотинці знищили 2 танки, БМП та автомобіль з боєкомплектом ворога.

Наші артилерійські підрозділи завдавали ударів по скупченню особового складу та техніки окупантів, в результаті чого 12 загарбників вбито та поранено, знищено 1 самохідну гаубицю Гіацинт-С. 

Остаточні втрати ворога уточнюються.

До речі, лише за минулу добу ЗСУ ліквідували 300 путінських солдатів, 5 танків, 12 бойових броньованих машин, 10 артилерійських систем, 3 дрони тощо. Найбільше військових і техніки ворог позбувся на Донецькому та Миколаївському напрямках.

Саме через масштабні втрати російські десантники відмовляються їхати воювати в Україну

Через масову відмову офіцерів-десантників брати участь у бойових діях на території України, у командуванні повітрянодесантних військ країни-окупанта прийнято рішення призначати на офіцерські посади контрактників без офіцерських звань і досвіду участі в бойових діях.

Після грандіозних втрат, яких зазнали російські десантники в результаті бойових зіткнень із захисниками України, командування повітрянодесантних військ хоча б частково намагається відновити їхній морально-психологічний стан та боєздатність. Основну увагу приділяють підрозділам де було знищено понад 60 відсотків особового складу та частинам де особовий склад деморалізований і відмовляється від подальшого проходження служби.