Людмила Янукович вже досить давно проживає в резиденції «Чайний будиночок» на Південному узбережжі Криму. Інформація про це з'явилася в мережі в зв'язку зі смертю і похоронами на анекованому півострові її молодшого сина Віктора.

Подробиці про апартаменти дружини екс-президента Януковича повідомляє Центр журналістських розслідувань, передає Корупція.Інфо

Як стало відомо, Людмила Янукович живе в дачної резиденції «Чайний Будиночок», поруч з яким розташований ще один елітний особняк під назвою «Будиночок рибалки». Будинки розташовані на двох суміжних ділянках загальною площею 2,05 га поблизу Масандри на Південному узбережжі Криму, які знаходяться в довгостроковій оренді у «Міжрегіонального промислового союзу».

Читайте також: Старший син Януковича розповів про загибель брата

Повідомляється, що ще в 2003 році уряд Криму передав ці ділянки в оренду на 49 років організації, близькій до структур колишнього президента Януковича.

Трохи пізніше, вже в 2008 році «Міжрегіональний промисловий союз» звернувся до уряду Криму з проханням про розірвання договорів оренди на обидві ділянки, та подальшою передачею їх ТОВ «Пансіонат сімейного типу», який також має безпосереднє відношення до «сім'ї». Засновниками ТОВ є структури, наближені до старшого сина Януковича – Олександра.

Читайте також: У ЗМІ з’явилися фотографії з могили Януковича-молодшого

Незважаючи на те, що «Саша-стоматолог» завжди заперечував свою причетність до кримського «Чайного будиночка», вже 2012 році Масандрівська селищна рада привідкрила завісу над ім'ям справжніх господарів нерухомості. Тоді було прийнято рішення про подання ділянки землі для обслуговування придбаної нерухомості Олександру Януковичу, і адреса придбаної нерухомості дивним чином збіглася з «Чайним будиночком».

Про те, що будинок все ще знаходитися у володінні сім'ї Янукович стало відомо зі слів Олександра після похорону молодшого брата.

«На півострові живе наша мати і їй буде легше відвідувати тут могилу брата», – сказав він.