16

Заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби у м.Києві Анну Ігнатенко, яку підозрюють у підробці документів Мін'юсту, щоб уникнути люстрації, була звільнена відповідно до Закону про очищення влади.

Про це повідомили в прес-службі Мін'юсту, передає Корупція.інфо

А.Ігнатенко в період з 14 червня 2013 року по 22 січня 2014 обіймала посаду першого заступника начальника Головного управління Міндоходів у Київській області, так підпадає під «трудову» люстрацію, передбачену статтею 5 Закону про очищення влади. Жінці заборонено працювати на держслужбі протягом наступних 10 років.

Нагадаємо, що А.Ігнатенко стала головною дійовою особою скандалу, пов'язаного з підробкою документів Міністерства юстиції.

За місцем роботи чиновниця пред'явила сфальсифіковане лист-роз'яснення, згідно з яким на неї нібито не поширюється дія Закону про очищення влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступниця з Мін’юсту видала «люстраційну індульгенцію» (ДОКУМЕНТ)

Міністерство юстиції України передало до правоохоронних органів матеріали, пов'язані з появою фальшивого роз'яснення, яке дало право чиновниці не проходити Люстраційний на перевірку. Зараз у цій справі ведеться слідство.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 9 жовтня 2014 підписав закон «Про очищення влади», прийнятий Верховною Радою 16 вересня. У середу, 15 жовтня, зазначений закон був опублікований у парламентській газеті «Голос України» і набув чинності 16 жовтня.

Очікується, що під його дію потрапить до мільйона чиновників.
На порталі Мін'юсту розпочав роботу «люстраційний» розділ, де оприлюднили перелік чиновників, які потрапили під люстрацію в рамках застосування Закону «Про очищення влади».

vlasti.net