Навчання НАТО

20 квітня до України прибудуть військові інструктори США, які готуватимуть українських військових на Яворівському полігоні, що на Львівщині.

Читайте також: США направили ракетний есмінець в Чорне море

Про це повідомив заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий, передає Корупція.Інфо

«20 квітня на Україну прибуде підрозділ американських інструкторів для підготовки українських військових на Яворівському полігоні», – розповів заступник глави адміністрації президента.

Разом із тим В.Чалий зауважив, що в Україні задоволені тим, як розвивається співробітництво з США, «хоча і хотіли б більшого».

За словами Петра Порошенко, інструктори зі Сполучених Штатів Америки навчатимуть підготовці та коригування артилерійського вогню, фахівців зенітних, снайперських і розвідувальних підрозділів Національної гвардії України.

Читайте також: Конгресмени США готові дати Україні зброю – Міноборони

Зазначимо, на території України в 2015 році передбачені ряд українсько-американських навчань, серед яких «Фіарлес Гардіан -2015» (2,2 тисячі учасників, із них до 1 тисячі – військові США), «Сі Бриз – 2015» (2,5 тисячі учасників, у тому числі до 1 тисячі – військові США і до 500 військових із країн НАТО програми «Партнерство заради миру»), а також «Сейбер Гардіан/Репід Трайдент – 2015» (2,1 тисячі учасників, із них до 500 військовослужбовців США і 600 військових із країн НАТО).