Presidential elections in Ukraine

Президент України Петро Порошенко заробив за 2014 рік 368 мільйонів гривень. Про це свідчать дані його декларації, оприлюднені на сайті Адміністрації президента.

Загальні доходи Порошенка склали 368 млн 943 тис. 679 грн, а членів його родини – 36 тис. грн.

345, 6 млн грн становлять дивіденди та проценти, 11,25 млн грн – доход від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, 961,7 тис. грн – від продажу майна.

Рішення про нарахування та виплату дивідендів Порошенку компанія з управління активами інвестиційного фонду прийняла на початку 2014 року, до його участі у президентських виборах. Дивіденди обчислено за результатами діяльності інвестфонду в 2013-му та в попередні роки.

З дивідендів, процентів за банківськими вкладами та інших доходів Порошенко сплативдо бюджету 17,94 млн грн податків.

Заробітна плата Порошенка, яка в 2014 році нараховувалася йому спочатку як народному депутату, а потім як президентові, як і в попередні роки, повністю передається на благодійні цілі.

Читайте аткож: Порошенко розповів, якою буде децентралізація

Загальна сума благодійних пожертв, наданих минулого року за сприяння Порошенка, склала 123,16 млн грн.

Зазначається, що Порошенко власним коштом фінансує окремі витрати, пов'язані з реалізацією президентських повноважень: зокрема, витрати на пальне для перельотів у віддалені від України країни, як-то Сінгапур та Австралію.

Крім того, із власних доходів, отриманих у 2014 році, Порошенко самостійно профінансував свою виборчу кампанію як кандидата в президенти.

Читайте також : Порошенко покатався на броневику, а Яценюк – на патрульній машині (ФОТО) (ВІДЕО) 

Нових об'єктів прав власності чи збільшення прав власності на земельні ділянки, будинки, квартири, транспортні засоби тощо, протягом звітного року не надбано, зазначається в документі.

Сума коштів на рахунках у банках та інших фінансових установах на кінець 2014 року становила 451,925 млн грн.