Несподіваний душ: активіст вилив на міністра відро молока (фото, відео)

epa03487391 Farmers spray milk during a demonstration at 'Place du Luxembourg' near the European parliament building in Brussels, Belgium, 26 November 2012. Media reports on 26 November 2012 state that Belgium framers took to the streets in Brussels with their tractors during a protest over low milk prices caused by the financial crisis. EPA/JULIEN WARNAND

Активіст-протестувальник облив молоком міністра фінансів Молдавії Октавіана Армашу, пише "Інтерфакс-Україна". Громадський активіст Андрій Донике, відомий своїми ексцентричними методами протесту, підходить ззаду і виливає на міністра піввідра молока. Коли Армашу повернувся до нього, той виплеснув міністра в обличчя залишки молока. 

"Щоб вам було соромно. Ви навісили на мене і моїх дітей борг у мільярд євро. …Як міністр фінансів, ви повинні подати у відставку", – докоряв йому Донике під час своєї акції. При цьому, він стверджував, що міністр раніше працював на молочному комбінаті. Розгублений міністр, який був облитий молоком з голови до ніг, намагався полемізувати з активістом, що зважився хуліганський вчинок. 

"Вас ніхто не змушує платити, жодні борги не повісили. Я ніколи в житті не працював на молочному комбінаті! Вам повинно бути соромно за ваш вчинок", – сказав міністр фінансів. Він був змушений повернутися в будівлю уряду. Як повідомили "Інтерфаксу" в Національному інспектораті поліції Молдавії, проти Андрія Донике порушено кримінальну справу. Його затримали. Згідно з кримінальним кодексом Молдови, стаття передбачає штраф у розмірі від 4 до 14 тисяч леїв (від 200 до 700 доларів), а також громадські роботи до 240 годин або до трьох років тюремного ув'язнення.