Після суперечки Трамп подзвонив до Мексики

США та Мексика намагаються заспокоїтись після хвилі негативних заяв. Їх спричинили плани Вашингтону побудувати стіну, що розмежує дві країни та змусити Мексику заплатити за неї. Президенти країн у п‘ятницю зв‘язалися по телефону і обидва сказали, що дискусія пройшла добре, передає Корупція.Інфо.

У цей же день мексиканський бізнесмен Карлос Слім на прес-конференції закликав його країну до єдності та запропонував підготувати рівноцінну відповідь ініціативам Трампа.

“Я не думаю про це, як про катастрофу, а як про кіно. Трамп – перемовник, тож він буде вести переговори,” – сказав Слім.

Американський президент погрожує Мексиці збільшити мито на товари, вироблені в країні. Це вже здешевило песо і підігріває серйозні занепокоєння щодо економіки Мексики, яка значною мірою залежна від американського ринку.

“Як ви знаєте Мексика обійшла нас у переговорах, завдала нам важкого удару через наших попередніх лідерів. Вони змусили нас виглядати дурнями. У нас торговий дефіцит у 60 мільярдів із Мексикою,” – говорить американський лідер про свої аргументи.

У четвер президент Мексики Енріке Пенья Ньєто скасував свій візит до США після того, як Трамп написав у Twitter, що зустріч непотрібна, якщо Мексика не заплатить за стіну на кордоні.

Мексика неодноразово заявляла, що не платитиме за будівництво. Громадяни країни здебільшого підтримують рішення президента залишитися вдома.