Путін заявив, що не прагне ні до глобального домінування, ні розширення

Президент Росії Володимир Путін заявив, що деякі структури, які з'явилися під час "холодної війни", наприклад, НАТО, не змогли адаптуватися до нового розкладу в світі, який з’явився, і закликав довіряти Росії.

Про це мовиться в статті в італійській газеті La Stampa під назвою "Настав час довіряти Росії, загальний фронт проти терору", підписаній Путіним, передає Корупція.Інфо

Російський президент також порушив питання боротьби з тероризмом, яке на його думку, не вирішується в світі ефективно. Він зазначив, що ОБСЄ, наприклад, працює краще, ніж НАТО.

Всі ми бачимо, що відбувається в Афганістані, Іраку, Лівії і в багатьох інших країнах. Де ж результати боротьби з тероризмом і екстремізмом? В окремих регіонах ми домоглися певних результатів, але боротьба з тероризмом в цілому не увінчалася успіхом, і загроза продовжує зростати, – написав Путін.

За його словами, в світі постійно використовують різноманітні "кліше", наприклад поняття "російської військової загрози", якої, на думку президента РФ, не існує.

Окрім того, у статті мовиться про те, що в світі почав панувати "тягар недовіри", що й викликає нові загрози.

У нас немає сумнівів, що суверенітет є основним принципом всієї системи міжнародних відносин. Його повага і його зміцнення є ключем до миру та національної і міжнародної стабільності. Є багато країн, таких як Росія, які мають тисячолітню історію, і ми навчилися цінувати нашу самобутність, свободу і незалежність. Але ми не прагнемо ні до глобального домінування, ні розширення, ні до зіткнення з ким-небудь, – запевнив Путін.