Щойно! Зустріч у Молдові: Зеленський зустрівся з Санду – важлива розмова. Потужна підтримка

Під час робочого візиту до Грузії Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Республіки Молдова Майєю Санду. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Сторони обговорили питання стосовно активізації торговельно-економічної співпраці. Відомо, що їм вдалося визначити ключові напрямами економічної взаємодії двох держав, зокрема, – співробітництво у сфері енергетики та реалізацію спільних інфраструктурних проектів. Після чого Президент України наголосив: «Успішна реалізація подібних дво- та багатосторонніх проектів має стати важливим кроком у напрямі посилення диверсифікації та енергетичної незалежності обох країн».

«Відносини України та Молдови мають величезний потенціал, і сьогодні нам треба максимально сконцентрувати зусилля для його використання», – наголосив Зеленський.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна вважає Молдову важливим партнером.

“Ми вважаємо, що в нас не може бути жодних питань щодо наших дружніх взаємин”, – зазначив він.

Також під час зустрічі обговорюваним було питання розвитку транспортно-транзитного потенціалу України та Республіки Молдова. Сторони визнали необхідностю прискорення реалізації будівництва прикордонного мостового переходу через річку Дністер у районі населених пунктів Ямпіль та Косеуць.

Президент України Володимир Зеленський повідомив Майю Санду щодо основних завдань та модальності роботи Кримської платформи. Підтвердженням того, стало запрошення Зеленським колеги до участі в установчому саміті міжнародної ініціативи.

«Як і раніше, Україна та Молдова взаємно підтримують суверенітет і територіальну цілісність одна одної в міжнародно визнаних кордонах. Ваша особиста участь у саміті Кримської платформи ще раз підтвердила цю позицію та продемонструвала наші спільні прагнення протистояти зовнішньому тиску», – зазначив Президент України.

Глава держави привітав Майю Санду з перемогою проєвропейських демократичних сил на парламентських виборах у Молдові та побажав успіхів у формуванні ефективного уряду. Також Зеленський подякував Маї Санду за участь у саміті Кримської платформи та приєднання до його декларації.