Вже на столі! Склад РФ – Бацька все. Лукашенка прибрали, такого не очікував ніхто. Зник!

Сейм Литовської республіки прийняв рішення про визнання лідера опозиції Білорусі Світлани Тіхановську обраним лідером Білорусі.

Литва закликає міжнародне співтовариство взяти приклад Вільнюса, а також визнати легітимність Координаційної ради з метою проведення нових президентських і парламентських виборів на території країни.

Про це повідомляється в резолюції вищого законодавчого органу Литви.

“Сейм Литви закликає міжнародне співтовариство підтримати вимогу обраного лідера Білорусі Світлану Тіхановську і створеної за її ініціативою Координаційної ради як єдиних законних представників білоруського народу для проведення нових, прозорих і демократичних парламентських і президентських виборів в країні”, – наголошується в документі.

Також парламентарі закликають оцінювати всі дії Лукашенко для легітимації власного режиму, включаючи укладення нових міжнародних договорів з Москвою, як злочин проти народу Білорусі.

У документі підкреслюється, що міжнародне співтовариство має вимагати від Росії не втручатися в політику Білорусі і не підтримувати прагнення Лукашенко підписати нові угоди з Москвою, які завдають шкоди суверенітету республіки.

До слова, білорусів образила новина про те, що Лукашенко отримав в подарунок від посла Росії карту з Білоруссю в складі Російської імперії.

На ній до складу Росії входять Вітебська, Гродненська, Мінська і Могилевська губернії.

Посол Росії в Республіці Білорусь Дмитро Мезенцев привітав Олександра Лукашенка з минулим днем ​​народження, який був 30 серпня, подарувавши йому карту Російської імперії XIX століття. На ній до складу Росії входять Вітебська, Гродненська, Мінська і Могилевська губернії.

Як передає Белта, російський дипломат подарував Лукашеко факсимільне видання книги 1866 року.

“Це ще одне підтвердження справедливості кордонів Білорусі, в тому числі і відповідь всім тим, хто дивиться по-іншому”, – сказав Мезенцев.

Позначені на карті губернії зараз є однойменними областями Білорусі.

“Ми, звичайно, нічого не стверджуємо, але виглядає такий жест досить … цікаво”, – прокоментував цю подію Telegram-канал Стрічка дна.