“За мною прийшли”. Соратник Тихановської шокував вчинком, кримінальна справа. “Все сталося дуже швидко”

Білоруський бізнесмен Андрій Воронін, який увійшов до складу Координаційної ради опозиції від Брестської області, покинув Білорусь. Про це він написав у себе в Facebook.

“За мною прийшли. Тільки в неділю я йшов по Мінську з двухстатисячним натовпом, а сьогодні я вже в бігах. Все сталося дуже швидко, вони довго з такими речами не тягнуть”, – написав він.

При цьому Воронін не повідомив, в якій країні він зараз перебуває.

“Любі друзі! Ми з Ксюшею вже не в Білорусі. Зараз ми на роздоріжжі, бо сидіти, як (кандидат в президенти Віктор – ред.) Бабарико та (кандидат в президенти Сергій – ред.) Тихановський по політично сфабрикованій справі не хочеться. А така ймовірність наближалася до 100 відсотків “, – написав Воронін.

Опозиціонеру закидають несплату податків і приховування доходів в особливо великому розмірі.

“Ця кримінальна справа, строк до 5 років”, – зазначив він.

“Мені опечатали всю майстерню з усіма верстатами, матеріалом і виробами. До батьків приходили слідчі, проводили обшук, перевернули все догори дном, налякали маму. Хлопців з моєї команди вчора допитували 5 годин, забрали телефони. Приїжджали до них додому “, – додав він.

Вы замечали, что Беларусь-страна заборов? Заборы у нас на улице, во дворах, в парках. Ими отгорожены трассы и стройки,…

Опубликовано Andrei Voronin Вторник, 2 июля 2019 г.

Раніше повідомлялося, що суд Заводського району Мінська заарештував на 10 діб двох членів президіїКоординаційної ради опозиції Сергія Дилевського і Ольгу Ковалькову.