“За статтею Порошенка”: Екс-президента засудили до смертної кари. “Ввів воєнний стан, щоб не втратити владу”

Колишнього військового лідера Пакистану генерала Первеза Мушаррафа, якого раніше Великобританія відмовилася видати властям, засудили до смертної кари на спеціальному судовому засіданні в Ісламабаді у вівторок, 17 грудня.

Про це повідомляє Dawn.

Як повідомляється, суд в складі трьох суддів засудив екс-президента до кримінальної відповідальності у справі про держзраду, яка інкримінувалася йому з 2013 року. Двоє суддів підтримали кару, один був проти.

Звинувачення пов’язано з призупиненням дії конституції країни Мушаррафом в 2007 році, коли він ввів надзвичайний стан, щоб продовжити термін своїх повноважень.

Відзначимо, що проти екс-президента України Петра Порошенка ДБР також розслідує справу про держзраду. За заявою юриста Андрія Портнова, президент в грудні 2018 року ввів військовий стан, щоб нібито скасувати вибори глави держави.

Нагадаємо, Мушарраф прийшов до влади 12 жовтня 1999 року в результаті безкровного державного перевороту, який стався за 17 годин. Відразу після цього по центральному ТБ сказали, що прем’єр Наваз Шаріф зміщений з посади. Мушарраф займав пост президента з 2001 по 2008 рік.