Як пройшло київська хода на честь Бандери.

Смолоскипна хода до Дня народження Степана Бандери пройшла 1 січня столиці.

Про це повідомляє Корупція. інфо

За інформацією, смолоскипна хода, приурочена до 108-ї річниці від дня народження засновника Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери, пройшла центральними вулицями Києва.

24232158

Близько трьох тисяч людей підпалили смолоскипи біля Київського університету імені Тараса Шевченка і попрямували до Хрещатика. На заході люди тримали в руках портрети Бандери і Шухевича, прапори України, червоно-чорні прапори. Серед простують можна було побачити і дітей, і пенсіонерів.

Учасники акції пройшли по вулиці Володимирській, бульвару Тараса Шевченка, Хрещатиком. Завершилася смолоскипна хода на Майдані Незалежності співом гімну України.

24232155

Як стало відомо, на ходу прийшли не тільки шанувальники Бандери, а й ошукані вкладники. Вони тримають в руках плакати з черепом і схрещеними кістками, на яких написано «Смерть банкам».

Пенсіонеру Володимиру Онуфрійовичу прийти в цей вечір на хід не завадили навіть проблеми зі здоров'ям, він пересувається з тростиною, але має намір пройти по призначеному маршруту до кінця.

15800656_1382568651793690_1630707309213128725_o

За словами пенсіонера, він три рази ставав жертвою збанкрутілих банків.

«Краще бути бідним, але зате вільним, а вшанувати пам'ять Бандери я ніколи не забуваю», – сказав пенсіонер.

Коли поліцейські розділилися уздовж бульвару Шевченка, хтось із учасників ходи привітав правоохоронців: «Слава Україні». Поліцейські відповіли: «Героям слава».

24232147

Чоловік, який чув цей діалог сказав: «Це вони сьогодні вам кажуть «Героям слава», а завтра їм дадуть наказ і вони будуть вас бити».

Поки запалювали смолоскипи, молодь традиційно фотографувалася. Потім до них приєдналися і пенсіонери.