Уряд обіцяв провести розслідування щодо силового розгону протестувальників на залізничній станції у Соснівці, який відбувся на початку вересня 2019 року за вказівкою новопрозначеного голови ГУНП у Львівській області Василя Віконського, втім досі не зробив цього, все йде доволі повільно.

А це може свідчити про “кришування” колишнього беркутівця безпосереднього головою МВС Арсеном Аваковим.

Про це в ефірі заявила громадська діячка, голова ГО “Варта 700” Наталія Шелестак.

“Для мене призначення беркутівця на Львівщину виглядало таким собі “тролінгом” з боку Авакова. Ми вже тоді розуміли, що філософія людини, яка багато років віддала “Беркуту”, не може бути в нашому розумінні “вільною” від виконання незаконних вказівок”, – зазначила Шелестак.

Активістка наголосила, що Уряд обіцяв провести розслідування щодо силового розгону протестувальників на залізничній станції у Соснівці, втім досі не дав жодного результату.

“Нас запевняли, в тому числі керівництво, яке представляло тут Віконського, у тому, що він зовсім інший, пройшов війну, крутий командир, добре проявив себе в АТО, що він всі свої зусилля докладатиме до розвитку поліції і діятиме в рамках закону. Але буквально за кілька днів після його призначення ми побачили ці “рамки закону” у Соснівці (під час жорсткого силового розгону протестувальників, здійсненого за прямою вказівкою Віконського).

Ми вважали, що маємо чекати на службову перевірку, на реакцію відповідних органів, адже факти порушень були очевидними. Втім, перевірки тривають досі. Міністерство гарантувало нам результати до 5 грудня, але і сьогодні їх досі немає”, – пояснила Наталія Шелестак.

Автивісти закликають президента відреагувати на цю ситуацію та взяти справу під власний контроль.

“Тому ми чудово розуміємо, що цю людину безпосередньо “кришує” Аваков. З якихось невідомих нам мотивів, вчиняючи різноманітні порушення. Він привів сюди своїх колишніх підлеглих із Хмельниччини, призначив їх на посади, а вони звикли діяти “совдепівськими” методами”, – резюмувала активістка.

Останнім часом на українській політичній арені є “одна зірка”. Мова йде про міністра МВС Арсена Авакова. Останнім часом про нього говорять усі ЗМІ. Крім того, такою кількістю негативу, скільки збирає “старий-новий” міністр МВС, може похвалитися зовсім не кожен член команди президента Зеленського.

В першу чергу це пов’язано зі справою Павла Шеремета і затриманням підозрюваних у вбивстві журналіста. У Мережі це спричинило справжній резонанс.

Також активно обговорюють причетність Авакова і до провалу закону про гральний бізнес. Ходять навіть чутки про те, що саме міністр МВС “кришує” весь гральний бізнес в країні. – багато цих факторів свідчить про те, що зовсім невдовзі, Аваков попрощається зі своїм місцем.