Президент також наголосив на необхідності посилення санкцій проти РФ.

Після захоплення українських підприємств на території окупованих районів Донецької та Луганської областей Україна не може мати жодних торговельних стосунків з цими "конфіскованими" об'єктами, передає Корупція. Інфо

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з Міністром закордонних та європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном, повідомляє прес-служба сайту президента.

"Після захоплення цих підприємств ми не можемо мати жодних торговельних відносин з цими "конфіскованими" підприємствами. Ми не будемо дозволяти жодної їхньої діяльності. І просимо підтримки цих рішень, в тому числі шляхом посилення санкцій ЄС проти Російської Федерації, яка дозволила це брутальне порушення міжнародного права", – підкреслив Порошенко.

Варто зазначити, що під час зустрічі президент наголосив, що через провокативні дії РФ, відбувається загострення ситуації на Донбасі. Зокрема йдеться про визнання РФ фейкових паспортів терористів "Л/ДНР".

Нагадаємо, раніше Чернівецька обласна рада після нічних мітингів активістів ухвалила звернення до центральної влади України щодо підтримки торговельної блокади окупованих територій Луганської та Донецької областей.